Цял боен арсенал е открит в жилище с трите трупа във Варна

215

40-годишен българин, 41-годишен швед и 23-годишна българка са открити мъртви в апартамента

Автомат, два газови пистолета, преправени на бойни и боен пистолет със заличени номера са открити в жилището в центъра на Варна, където днес бяха намерени труповете на двама мъже и една жена. Това съобщи на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на морския град Красимир Конов, предаде dir.bg.

Сигналът на стрелба в апартамента на ул. „Македония“ ╒105 е подаден в 10:15 часа тази сутрин. Веднага на място е изпратен полицейски екип, който намира трите тела.

„Намерените трупове са на двама мъже и една жена. Самоличността им е установена. Единият е 40-годишен българин с инициали Д.Г., другият мъж е шведски гражданин на 41 години с инициали Н.Л. и на 23-годишна българска гражданка с инициали Д.Т“, добави прокурор Конов.

По думите му, към момента следствените действия продължават. Откритите оръжия са иззети, както и множество боеприпаси. Назначена е балистична експертиза, както на оръжията, така и на намерените проектили в жилището.

Окръжният прокурор каза още, че българинът е от Варна, криминално проявен за хулиганство от 2004 г.

Жилището, в което са намерени телата, е било отдадено под наем на български гражданин, но Красимир Конов не уточни дали става дума за мъжа, който е открит мъртъв в него. На въпрос дали тримата са живеели в апартамента, окръжният прокурор отговори отрицателно. Той обаче отказа да даде повече информация, като уточни само, че те са били в приятелски отношения. По думите на прокурор Конов,  собствениците, които са българи, ще бъдат разпитани.

„Към момента не можем да кажем кой е извършителят. Нека да напреднем с разследването. Балистичната експертиза ще каже с кое оръжие е стреляно“, каза обвинител ╒1 на Варна.

Отправено е запитване дали шведският гражданин има криминално минало. Аутопсиите на трите тела ще бъде извършена най-вероятно утре.