Master of Art Film festival стартира в Стара Загора на 10 февруари

155

Над 50 документални пълнометражни и късометражни филма в категориите „Архитектура“, „Дизайн и мода“, „Изобразително изкуство“, „Музика и танц“, „Литература“, „Фотография“, „Театър и кино“, „Съвременно изкуство“ и „Изкуство и власт“ ще покаже Master оf Art Film festival тази година.

Фестивалът ще се състои едновременно в София, Пловдив, Варна и Стара Загора.

Откриването е на 10 февруари паралелно в четирите града, като в Стара Загора то ще е в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Филмът, избран за старта от 18:00 часа, е италианската продукция „Ботичели, Флоренция и Медичите“ на режисьора Марко Пианиджани.

В същия ден, от 20:00 часа, ще бъде показан и българският документален филм „Пеещи артисти“ с продуцент Игор Марковски. 55-минутна документална лента на режисьора Васил Стефанов в черно-бели и цветни кадри и стерео звук представя популярни български изпълнители и актьори, сред които Орлин Горанов, Добрин Досев и Веселин Веселинов-Еко, Людмила Сланева и Герасим Георгиев-Геро, Симеон Владов и Гергана Стоянова, Мая Бежанска и Даниел Цочев, Койна Русева и Миро.

Изборът на датата 10 февруари не е случаен – това е денят, в който голямата и обичана българска актриса Татяна Лолова щеше да навърши 89 години, съобщиха организаторите от АртЕриа. „Пеещи артисти“ е последният творчески проект, в който тя участва, и отново ще бъде показан паралелно в София, Пловдив, Варна и Стара Загора.

В Стара Загора фестивалът се провежда за трета година. Прожекциите ще продължат до 18 февруари в РБ „Захарий Княжески“. Билетите са вече в продажба в мрежата на EpayGo и на всички каси на EasyPay.

Тази година в рамките на старозагорското издание ще бъдат предоставени 20 безплатни билета за група от деца в ученическа възраст за всяка една прожекция. Запазването на безплатен групов билет е чрез заявено желание на тел.: 0886/352 273.

(СН)