IN MEMORIAM

1041
Вечно усмихнатият Евгений Жеков. Такъв ще остане завинаги в спомените ни

Утре Стара Загора се прощава с една от емблематичните си личности

Утре близки, съидейници и приятели ще си вземат последно сбогом с известния политик, бизнесмен и общественик на Стара Загора Евгений Жеков. Поклонението ще се състои от 11 часа в Траурен дом „Хадес“ (до Самарското знаме).

Евгений Жеков почина внезапно и неочаквано на 25 септември, покосен от инфаркт.

Той е роден на 4 ноември 1960 г. в Града на липите, където завършва Математическата гимназия „Гео Милев“ и „Организация на материално-техническото снабдяване“ във ВИНС „Димитър Благоев“ във Варна.

Евгений Жеков е един от активистите, довели демократичните промени в Града на липите, бивш зам. областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание от Коалиция „Български народен съюз“, един от възстановителите на БЗНС и до последно областен лидер на Земеделски народен съюз – Стара Загора.

Като народен представител беше член на няколко постоянни комисии и на една временна анкетна комисия, която да проучи дейността на правителството във връзка с обгазяването на Стара Загора през 2004 и 2005 г. Освен това като народен представител Евгений Жеков беше инициатор на законодателни промени в Закона за избиране на народни представители и за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. По-късно паралелно с политическата си дейност той се занимава и с бизнес дела.

Поклон пред паметта му!

„Старозагорски новини“ изказва искрени съболезнования към опечаленото семейство на Евгений Жеков! Почивай в мир, приятелю!