In memoriam: Внезапно почина политологът Антоний Гълъбов

134

Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е починал внезапно във вторник. За това съобщи във Фейсбук колегата му Антоний Тодоров.

Доц. д-р Антоний Гълъбов е починал от масивен инфаркт във вторник вечерта в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а той е бил лектор, съобщи „24 часа“.

Лекцията му била много интересна, споделят присъствали. На вечерята след това Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място. Аутопсията е показала, че сърцето му буквално се е пръснало.

Съпругата на социолога е починала преди две години, той няма деца. Сега издирват брат му, за да го уведомят.

Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 г. в София. Завършва Социология в Софийския университет. Доктор по социология с дисертация на тема „Етническа идентичност и етнически конфликти“, защитена в Института по социология към БАН.

Старши научен сътрудник II степен в Института по социология към БАН (2005-2008). Доцент в Департамент Политически науки на Нов български университет.

Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 – 2001). Експерт на Асоциация „Прозрачност без граници“ (1998-).

Член на Българската социологическа асоциация (от 1985 година). Член на Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001).

Член на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) – Париж, Франция (2003).

Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Лимож, Франция (2004).

Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005).

От 2008 г. е доцент в департамент Политически науки на Нов български университет. Доктор на науките.

Приживе доц. Гълъбов беше един от политическите анализатори на вестник „Старозагорски новини“.

Дълбок поклон пред паметта му!