AES България за поредна година спечели престижната международна награда за безопасност International Safety Awards

275

AES България за поредна година получи признание и беше отличена за своите високи стандарти за безопасност. Компанията беше удостоена с Международна награда „Признание“ от Британския съвет по безопасност (British Safety Council). Това са най-престижните отличия в областта на безопасността и здравето на работното място, съобщиха от пресцентъра на енергийната компания.

AES България, която е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „AES Гълъбово“, и на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола“, край Каварна, беше отличена за представянето си по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд през 2022 година. „Горди сме, че нашите екипни усилия по безопасност получиха още едно признание чрез тази награда. Безопасността е наша основна ценност и ние винаги я поставяме на първо място“, коментира изпълнителният директор на AES България Иван Цанков.

Наградите на Британския съвет по безопасност се присъждат на компании и организации, показващи ангажимент към професионалната безопасност, здраве и благополучие, независимо от своя размер или сектор, в който работят.

(СН)