83-ма ветеринарни лекари от ТрУ положиха днес Хипократовата клетва

285

Успешна кариера им пожела и настоящият зам.-министър доц. Крум Неделков, който доскоро беше техен преподавател

С тържествена церемония, състояла се днес на Форума на Тракийски университет – Стара Загора, Ветеринарномедицински факултет дипломира Випуск 93.

83-ма ветеринарни лекари, сред които 7 чуждестранни граждани на Украйна, Гърция, Кипър, Северна Македония и Турция, получиха своите магистърски дипломи.

Средният успех на випуска е Добър 4.14, като 4-ма от завършилите са с отличен успех.

Дипломи получиха и 2-ма ветеринарни лекари от първия випуск от обучението на английски език.

„С дипломи в ръка ще поемете към професията и разнообразните направления на ветеринарната медицина. Приветствам ви, че през тези 6 години преминахте успешно различни препятствия. Сигурен съм във вашата успешна реализация и се надявам да е в България. Ние сме сигурни, че вие сте можещи ветеринарни лекари. Благодарете на родителите си за подкрепата по време на обучението ви тук, радвайте се на първите си заплати, намерете вашето правилно кариерно развитие и поддържайте връзка с колегите си. На добър час!“, пожела деканът на факултета с близо 100-годишна история, проф. д-р Тодор Стоянчев.

Успешно кариерно развитие пожела и ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, който ги увери, че подготовката им е толкова добра, че не те ще търсят работодателите, а работодателите тях. Прочувствено обаче той им завеща: „Никога не късайте връзката с Ветеринарномедицинския факултет, надграждайте, продължавайте да учите и дерзайте!“

Поздрави към абсолвентите отправиха още зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Крум Неделков, който доскоро беше заместник-декан по учебната дейност във ВМФ и преподавател на абсолвентите, д-р Евгени Макавеев – председател на Съюза на ветеринарните лекари в България, и д-р Трифон Цветков – председател на Български ветеринарен съюз.

С аплодисменти беше посрещнат доц. д-р Деян Стратев – курсов ръководител на випуска, който непосредствено преди дипломирането на курса си беше назначен за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Той припомни първия ден, когато ги е посрещнал и препятствията, през които са преминали заедно. Пожела им успехи, да останат приятели и отправи една последна молба към тях: „Когато идвате в Стара Загора, обаждайте ми се, споделяйте ми постиженията си на житейската и професионална сцена. Добре дошли в голямата ветеринарна гилдия. Гордея се с вас. За мене беше чест да бъда част от Випуск 93. На добър час!“

Преди да получат дипломите си, ветеринарните лекари положиха заедно Хипократовата клетва. А на финала с дипломи в ръце, спазвайки традициите, абсолвентите и техните преподаватели се събраха заедно пред входа на университета и 85 магистърски шапки изхвърчаха в небето, за да отворят хоризонта на професионалното бъдеще!

(СН)