8 лв. е таксата за ледена пързалка в Стара Загора

418
Ледената пързалка в Стара Загора е монтирана на мястото на някогашния скейт парк, в близост до закрития плувен басейн и тенискортовете

По 8 лева плащат за 90-минутно използване на ледената пързалка старозагорци, две от левчетата са за наем на кънките. Съоръжението е монтирано на общински терен, то е собственост на столичната фирма AST, която е представител на австрийската AST Eis & Solartechnik за България. Площадката е върху площ от 500 кв. м, за начинаещите има осигурен треньор. През неучебните дни графикът за пързалящите е през час. Работното време е от 10 до 22:30 часа.

Аналогична пързалка с размери 12.5 на 20 м е изградена и в Сливен, където Общината се е ангажирала със заплащане на разходите за ток и вода. Тя ще заработи на 6 декември, когато е предвидено и запалване светлините на коледната елха. Работното време там е от 10 до 21 часа.

Кънките ще се отдават под наем, което е по-добре относно сигурността. Те ще се наемат за около час и половина, а инструктори ще следят за безопасността по зимното съоръжение.

Петър ХРИСТОВ