8 бездомници са настанени в Центъра за временно настаняване в Стара Загора

367

Има две свободни стаи за нуждаещите се от подслон, дрехи и топла храна

8 са ползвателите на услугата в Центъра за временно настаняване в Стара Загора към момента. Ситуацията е спокойна. Това съобщи директорът на институцията Мария Милушева. Настъпването на студения атмосферен фронт не е довело до нови заявки за настаняване. Към момента Центърът разполага с две свободни места. Милушева коментира, че около обстановката с пандемията е създадена перфектна организация по настаняване на новодошлите хора в нужда. Всеки желаещ да се възползва от услугата трябва да я заяви в Дирекция „Социално подпомагане“. Следва задължително провеждане на PCR тест, който е безплатен и се провежда от РЗИ – Стара Загора. Мария Милушева напомни, че всеки желаещ трябва да отговаря на заложените условия – да бъде физически здрав, да е бездомен и без доходи. „Настанените в Центъра получават топли дрехи, закуска, обяд и вечеря. За тях се полагат необходимите грижи от специалистите в Центъра“, посочи Милушева.

Директорът на Центъра съобщи още, че днес предстои представители да Бюрото по труда да се срещнат с настанените в Центъра, тъй като част от осемте мъже са в трудоспособна възраст. Социалните работници ще им съдействат за регистрация в Бюрото по труда, както и при подготовката на автобиография. Мария Милушева призна, че на този етап в Центъра за временно настаняване има нужда от чехли за ползвателите на социалната услуга.

Всеки настанен в институцията може да престои в нея до 6 месеца. Приемът на нуждаещи се осъществява всеки делничен ден от 09:00 до 16:00 часа.

Живко ИВАНОВ