507 секции чакат своите избиратели на 4 април

268

На 4 април жителите на Старозагорска област ще гласуват общо в 507 избирателни секции, 213 от които са в община Стара Загора.

След изтичането на крайния срок за подаване на заявления формираните ковид секции – за избиратели, които са под карантина, са общо 13. Такива секции обаче ще има в 7 от 11-те общини на областта – Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Павел баня, Гурково и Гълъбово, съобщи председателят Теодора Крумова. Подвижните избирателни секции за хора с трайни увреждания са общо 8.

Председателят на РИК уточни, че бюлетините и машините вече са изпратени в общините. Получаването на изборните книжа и машините в СИК-овете ще стане на 3 април.

Жителите на Старозагорска област ще избират 11 свои народни представители от над 300 регистрирани кандидати от 30 партии. Седем от формациите имат двойни листи, а четири – само по един кандидат.

Многобройни предизборни послания бяха отправени до сега в медийното пространство – от традиционните за повишаване на доходите, заплатите и пенсиите… до раздаването на пари и революционни промени в модела на управление на държавата. А епицентърът на предизборната битка очаквано се оказа комплекс „Марица изток“, за чието бъдеще също не липсваха екзотични идеи.

На всички кандидати медията ни пожелава успех на 4 април! Към стотиците хиляди избиратели от Старозагорска област отправяме призив: българи, излезте и ГЛАСУВАЙТЕ! Не улицата, а изборите са тези, които в една демократична държава трябва да определят кои ще бъдат бъдещите управници на България.

Йовка НИКОЛОВА