5 години ще лежи в затвора уличен апаш, ограбил старозагорска пенсионерка

221

5-годишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, по дело за уличен грабеж на възрастна старозагорка, извършен от 26-годишен рецидивист.

Подсъдимият Йордан А., който въпреки младата си възраст вече има няколко изтърпени наказания, последното от които е било в началото на 2020 година, призна изцяло вината си за престъплението от 28 октомври м.г. и поиска да не бъдат събирани допълнителни доказателства, което доведе до автоматично намаляне на присъдата с 1/3.

Йордан е бил задържан седмица след грабежа, при който е задигнал със сила от 73-годишната пенсионерка дамската й чанта, в която имало портмоне, инвестиционна монета, 20 златни франка, ключове, дебитна карта, здравноосигурителна и рецептурна книжка. Нападението е било посред бял ден на улица „Братя Жекови“. Крадецът е бил с маска на лицето, но е бил разпознат от жертвата при прегледа на записите от намиращите се в близост охранителни видеокамери. Мъжът е бил закопчан след сигнал от собственик на заложна къща в Гълъбово, където пробвал да продаде част от златните франкове.

Христо ДИМИТРОВ