30 000 лв. е отпуснала община Стара Загора за ремонт на пътя в Маджерито

876

Близо 30 000 лв. са отпуснати за ремонт на главния път в Маджерито, съобщи за медията ни кметът на селото Грозданка Димова. След постъпили няколко жалби Общината е заделила средствата още през есента на 2018 г., но ремонтът ще започне тази пролет, когато метеорологичните условия са по-добри.

В последните години в селото е правен и ремонт на покрива на читалището, сменена е дограмата, санирана е и сградата на кметството, която не е била ремонтирана от 1964 г.

„Тази година всички усилия са насочени предимно към реновиране на пътищата. Проблеми с друго нямаме, единствено с инфраструктурата. Преди 3 години на пътя към стопанския двор положихме цялостно асфалтово покритие, правени са опити да се кърпят дупки с помощта на местните, валираха и с багер от Общината. В социалните мрежи обаче проблемът остава. Винаги е имало и ще има недоволни. Негативни коментари правят хора, които нямат регистрация в селото и никога не са дошли при мен на разговор, а не местни“, коментира кметът Грозданка Димова.

В Маджерито предстои да се работи и по по-доброто отводняване на улиците. Високите подпочвени води са причина при по-обилни дъждове да се пълнят мазетата на местните хора. Те се надяват и на цялостен проект за отводняване, но засега със съдействието на Община Стара Загора превантивно ще бъдат направени канавки. „Имаме уверение, че през 2019 г. ще бъдат отделени и още средства за ремонт на улици“, допълни Димова. Тя е категорична, че няма година, в която да не се прави нещо за подобряване на живота в селото. През годините има спечелени и реализирани два проекта за развитие на зоната за отдих в центъра, както и изградено върху общински имот футболно игрище зад читалището.

Понастоящем регистрираните в Маджерито жители са 470, а реално живеят около стотина повече, като през лятото достигат над 700 души.

Стела АЛЕКСИЕВА