26-годишен мъж спасил оцелелите от горящия автобус на магистрала „Струма“

192
Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович с Лулзим Сюлеймани, който се превърна в истински герой

Лулзим Сюлеймани успял да счупи с чук един от прозорците и да извади пострадалите

Посланикът на Сърбия Желко Йович посети в „Пирогов“ един от пътниците, оцелял при жестокия инцидент с автобуса на  магистрала „Струма“, при който загинаха 45 души, а 7 оцеляха. Сред тях е Лулзим Сюлеймани, който се превърна в герой. Мъжът спасил останалите шестима ранени, предаде NOVA. Лулзим е родом от Прешово, но има сръбско гражданство.

26-годишният мъж намерил чук и успял да счупи едно от стъклата на горящия автобус, за да извади пострадалите, съобщава албанската Tv Klan. Мъжът помогнал първо годеницата си, която била със счупен крак. След това се върнал, за да извади и останалите оцелели при трагедията.

Във видео, публикувано в youtube той разказва за момента, в който е станал инцидента:

„Колелата на автобуса се спукаха и пожарът започна. Имаше много дим…Като по филмите. Успях да избягам, вдигнах чука в автобуса, счупих прозореца и излязох“.

„Въпреки раните си, той е помогнал за евакуацията на пътниците“, се съобщава в официалната страница в Туитър на посолството на Сърбия в България.

По посещението си в „Пирогов“ посланикът на Сърбия благодари на медиците за грижите и вниманието към Сюлеймани.

Припомняме, че днес е Ден на траур в памет на жертвите от АМ „Струма“ и на деветте души, които загинаха в пожар в дома за възрастни хора в с. Рояк.