22 липи засадиха старозагорски адвокати на празника си

1108

Дъждът не отказа защитниците от благородната им инициатива

В деня на българската адвокатура, 22 ноември, членове на Адвокатската колегия в Стара Загора засадиха 22 липи. Дръвчетата намериха своето място в северната част на новия старозагорски парк „Артилерийски“. Дори и дъждът не отказа старозагорските защитници, които с лекота се справиха със задачата. Своя личен пример в инициативата даде и председателят на Старозагорската адвокатска колегия Димо Димитров, който се включи наравно със своите колеги.

В рамките на празничния ден вратите на колегията бяха отворени за всички желаещи и нуждаещи се от правни консултации, които бяха напълно безплатни.

Консултациите се проведоха в канторите на централната улица „Кольо Ганчев“ от 11:00 до 16:00 часа. Близо десет души получиха съвет от специалисти по различни правни казуси за това време. Паралелно с безплатните консултации Адвокатската колегия в Града на липите организира и среща-дискусия с абитуриенти, на които след няколко месеца им предстои да направят своя професионален избор. „Събитието премина при огромен интерес от страна на учениците, което истински ни зарадва. Получихме много интересни въпроси. Оказа се, че сред участниците има много бъдещи адвокати, съдии и изобщо хора в сферата на правото. Радваме се, че по някакъв начин успяхме да бъдем полезни на бъдещите абитуриенти в избора им на професия“, коментира пред „Старозагорски новини“ председателят на Адвокатската колегия в Стара Загора адв. Димо Димитров.

Празничният ден за старозагорските адвокати завърши с традиционния вечерен бал, на който бяха връчени наградите на млади адвокати и такива с дългогодишен опит в професията.

Живко ИВАНОВ