21 красиви казанлъчанки ще се конкурират за короната на „Царица Роза“

325

„Гответе се за красив празник“, пожела кметът на Казанлък на първата си среща със смелите момичета

21 казанлъшки абитуриeнтки, кандидатки за короната на „Царица Роза 2021“, се срещнаха за първи път днес с кмета на общината Галина Стоянова. „Гответе се за красив празник, за розобер, за шествие… Надяваме се на добро време, за да проведем истински празник“, сподели с красавиците Стоянова. „Полагаме много усилия през годините да докажем, че в този конкурс няма лобита. Журито тази година ще бъде изцяло от посланици от нашите побратимени градове, така че журито да бъде абсолютно безпристрастно. Бъдете здрави и неотразими на конкурса!“, пожела Галина Стоянова на претендентките за короната.

Поздрав към казанлъшките девойки в състезание за престижната титла отправи и Царица Роза 2020 Мария Петрова, която бе първата избрана виртуално: „В тези трудни времена използвайте тази възможност да се забавлявате!“, посъветва новите претендентки за короната тя и пожела успех на всички.

Директорът на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ Димитър Кабаков даде основни насоки за участието на младите момичета в конкурса-спектакъл, който тази година организира екипът на театъра. Представлението ще се проведе за първи път в залата на Исторически музей „Искра“.

Смелите момичета представляват почти всички казанлъшки училища. По време на представянето си те споделиха много и разностранни интереси – бойни изкуства, балет, криминалистика, изобразително изкуство, медицина и много други. Участничките в най-стария конкурс за красота в България се запознаха с мероприятията по програмата „Пътят към короната“, която ще обогати техните познания и умения, за да бъдат достойни посланици на красотата на Долината на розите и на тракийските царе. В началото на месец май предстои първата професионална фотосесия на хубавиците на Казанлък, една от първите им стъпки към 53-тото издание на конкурс-спектакъла за избор на Царица Роза 2021.

(СН)