20-годишният Радомир Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА

82

Старозагорецът, извоювал бронзов медал от Световното първенство по ММА в Белград, в категория 84 кг, Радомир Стоянов бе поздравен за успехите си от Община Стара Загора. Спортистът получи специален плакет от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. „Поздравления за огромния успех. Конкуренцията е била изключително достойна, но общата всеотдайна работа на треньор и състезател е постигнала високи резултати“, обърна се към боеца Чахова.

Радомир Стоянов е не само състезател по ММА в СК „Атила – Берое“, но и успешен състезател по свободна борба в СК „Берое“. Той говори за трудностите, през които минава всеки спортист преди голямо първенство.

„Имаше силна конкуренция, участниците бяха над 600 души от 60 страни, но благодарение на треньора – Ивайло Георгиев, подготовката ми беше на ниво. Винаги може и по-добре, изисквам максимума от себе си и се надявам скоро да го покажа. Занапред следва Европейско първенство по ММА през юли и сега влагам време и усилия, за да постигна най-добрата си форма“, сподели младата надежда.

На срещата в Общинска администрация бе и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, както и Ивайло Георгиев, треньор на СК „Атила – Берое“ и национален треньор по ММА.

„Преди години само си мечтахме да стигнем световното ниво, а сега успехите са вече факт. Нашият клуб има 5 медала от световни и европейски първенства благодарение на момчетата от клуба, които прославиха града ни. Днес тук неслучайно е и Пламен Димитров, състезател от „Атила – Берое“, който е и неизменна част от подготовката на всички. Горд съм, че от нашия старозагорски клуб – шестима са част от националния отбор на България по ММА, който се състои от общо 13 души. Стара Загора винаги е бил спортен град!“, заяви треньорът по ММА.

Освен с шампионската титла на България Радомир Стоянов може да се похвали и с отличието „най-техничен състезател“, с което е извоювал и мястото си в тима на „лъвовете“ по ММА.

„Поздравявам целия клуб за това, че при възможност винаги сте инициирали много спортни събития с кауза, както и че винаги сте част от мащабните мероприятия на Общината. Това е показателно не само за Вас като спортисти, но и като хора. Очакваме Ви следващия път с още много покорени върхове!“, завърши зам.-кметът Чахова.

(СН)