19-годишен наръга с нож пътничка във влака от Пловдив за Варна

888

19-годишен младеж от Пловдив е задържан на жп гара Стара Загора след сигнал за кървав инцидент във влака от Пловдив за Варна. Сигналът е бил подаден малко преди 2:00 часа на 24 ноември. Извършителят е направил опит да избяга от композицията, но е бил настигнат от подгонил го спътник. От младежа е иззет сгъваем джобен нож, с който на три места е била намушкана пътувалата в едно купе с него Виктория Генова на 18 години. Пострадалата е била откарана в тежко състояние, с прободни рани в бедрото, главата и гръдната област, настанена е в ОАРИЛ при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където е била направена операция. Според спешни медици най-опасно било нараняването в областта на бедрото. Към обяд в неделя състоянието на момичето е било стабилизирано.

По случая е образувано досъдебно производство, няма данни извършителят Пламен Ч. и жертвата да са се познавали. Тепърва ще се изяснява при какви точно обстоятелства и какви са причините за избухналия между двамата първоначално вербален скандал, уточниха от ОД на МВР – Стара Загора.

При първоначалния разпит задържаният младеж заявил, че използваният нож е бил на живеещата във Варна Виктория, която го извадила от чантата си и заразмахвала, за да го сплаши. Нараняванията станали, докато двамата се борели във влаковото купе.

Свидетелят на спречкването, който с риск за живота си скочил в движение от влака и настигнал пробвалия да избяга Пламен, е категоричен, че младата жена извадила ножчето, след като младежът станал прекалено настойчив и направил опит да я прегръща и целува.

Според събраните в хода на досъдебното производство данни Пламен Ч. е страдал от психично заболяване, предстои той да бъде приведен в Държавната психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ – Раднево, за наблюдение и лечение.

Христо ХРИСТОВ