18 красавици посягат към короната на феста „Августиада“

57
За пръв път Фестивалът на виното и културния туризъм се проведе на старозагорската антична улица през вече далечната 2014-а

18 млади дами са заявили желание да участват в конкурса за избор на тазгодишната Царица Августиада, съобщиха организаторите на Фестивала на виното и културния туризъм в Стара Загора. Фестът ще се проведе за девети пореден път, носителката на короната ще стане известна късно вечерта на 25 септември на пищна церемония в залата на Държавна опера – Стара Загора.

Фестивалът е и част от Европейската нощ на изкуствата, това издание е привлякло 36 фирми, които ще покажат продукцията си. В програмата е предвидено представяне на няколко от най-известните френски винарни, а председателят на интернационалния бизнес клуб в Париж Патрик Шалан ще запознае домакините с опита за създаване на модерен дигитален туристически инфоцентър. От МЗХГ ще представят опита си във финансовото подпомагане на селските райони, а от Тракийския туристически район – последните си постижения в областта на винения туризъм.

Старозагорската антична улица в рамките на три дни ще бъде своеобразен щанд за продукцията на винарите, там ще се проведе и майсторски клас за дегустация.

На финала на фестивала в неделя най-добрите вина ще получат награди – стилизирани монети от епохата на император Каракала.

Христо ХРИСТОВ