12 са кандидатите за председателското място в БСП – Стара Загора

799

Отчетно-изборната конференция на БСП – Стара Загора, ще избира измежду 12 души следващия председател на общинската организация. Форумът на социалистите ще се проведе на 7 март (събота) 9:00 часа в залата на РБ „Захарий Княжески“.

Припомняме, че досегашният председател на БСП – Стара Загора, Валентина Бонева беше единствената в партията, която подаде оставка след загубата на местните избори. Понастоящем тя също е номинирана за поста. „Моето име ще бъде докладвано на конференцията“, заяви пред „Старозагорски новини“ Бонева. Бойчо Биволарски, Борис Боричев, Бончо Узунов, Галина Господинова, Живка Аладжова, Иван Върляков, Румен Василев, Иван Кралев, Иван Митров, Калоян Калчев и Неделчо Маринов са останалите единадесет номинирани. По време на своите заседания основните партийни организации са предложили и други имена, но посочените кандидати впоследствие са направили отвод по собствено желание.

В рамките на 49-ата отчетно-изборна конференция активът на общинската организация на БСП ще обсъди отчета за свършеното в периода 2016 – 2019 г. Ще бъдат разгледани и отчетите на народните представители на партията. В дискусията предстои да бъдат набелязани и основните задачи до края на мандата пред седемчленната група съветници на левицата в Общински съвет Стара Загора. Наред с избора на председател социалистите ще гласуват състава на общинския партиен съвет, общинската контролна комисия и нейния председател. Ще бъдат избрани и 13 делегати за предстоящия 50 конгрес на БСП, който ще се състои на 9 и 10 май.

По време на конференцията на старозагорските социалисти ще бъде дискутиран и предстоящият избор на национален председател на формацията. Той ще се състои на 26 април и за пръв път лидерът на БСП ще бъде избиран с пряко гласуване на всички членове на партията.

Живко ИВАНОВ