12 задържани при акция на МВР в Старозагорска област

614

12 души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, която започна тази сутрин на територията на ОДМВР – Стара Загора, съвместно с ГД „Жандармерия“, ДГС, ОБДХ и НАП.

Сред 12-те задържани 9 са емигранти, заловени рано сутринта на АМ „Тракия“ от екип на РУ – Чирпан, и служители на „Пътна полиция“. Други 2-ма от задържаните са извършители на кражби. Това съобщи на брифинг в Николаево – едно от проверяваните места, началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР – Стара Загора, комисар Илиян Илиев.

Общо 323 лица и 161 МПС са били проверени в хода на акцията до обед. Образувани са 3 бързи досъдебни производства. Две от тях са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, а едно е за след употреба на алкохол с над 1.22 промила.

Проверявани са частни домове в ромския квартал на град Николаево. В пет къщи е открит незаконно съхраняван дървен материал. „Вече е иззет такъв от две места и са издадени досъдебни производства заедно със служители на Държавно горско стопанство, с които продължават проверките“, отбеляза Илиев.

Живко ИВАНОВ