11 между 305 кандидати за депутати ще избират жителите на Старозагорска област

432

Всичките 30 партии и коалиции, регистрирани надлежно в ЦИК, са регистрирали и кандидатстки листи за народни представители в Старозагорски избирателен район.

Общият брой на регистрираните кандидати за депутати е 305 при 11 мандата за Старозагорска област. Първата регистрация е била направена на 26 февруари от партия „Възраждане“, а последната – на 2 март от партия „Право“, показват данните на РИК – Стара Загора.

Двойни листи от по 22-ма кандидати са регистрирали седем формации – Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, ДПС, ВМРО-БНД, ПП „Републиканци за България“, „Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Сочена, според социолозите като трета сила на предстоящия вот – партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е регистрирала за Старозагорски избирателен район 16 кандидати. С по 1 кандидат са общо 4 формации – Коалиция „Граждани от протеста“, ПП „Глас народен“, ПП „Нация“ и ПП „Български съюз за директна демокрация“.

Сред участниците има и доста екзотични формации, чиито имена не са известни в старозагорското политическо пространство като ПП „Благоденствие – Обединение-Градивност“ и ПП „Движение на непартийните кандидати“.

Как ще бъдат разпознати всичките 30 участници в надпреварата зависи от предизборните им послания. Част от партиите и коалициите вече дадоха заявка, че ще водят позитивна кампания. Дали обаче това ще се случи, ще стане ясно през следващите седмици.

Йовка ВЕЛИКОВА