10 сигнала са постъпили в РИК – Стара Загора, в изборния ден

196
В град Стара Загора изборите минаха безпроблемно въпреки дългите опашки пред секциите

Общо 10 са подадените до РИК – Стара Загора, сигнали за нарушаване на изборния процес в областта в хода на проведените в неделя парламентарни избори. Седем от жалбите са от политически сили, а останалите три сигнала – от граждани.

Водачът на листата на обединението „Демократична България“ доц. Атанас Славов e сигнализирал на два пъти за проблеми в изборния процес в община Гурково. Един от сигналите касае организирането и извозването на избиратели от други общини, които са с променен настоящ адрес, както и ползването на частна охранителна фирма за осигуряване на изборните помещения. В eдна от жалбите доц. Славов посочва, че кметът на Гурково защитава лицата, осъществяващи организираното извозване на гласоподаватели. След извършена проверка РИК – Стара Загора, излезе с решение, че сигналите са неоснователни.

Шендоан Халит от ДПС подава сигнал в РИК за ограничаване на избирателните права на гражданите в Гурково, Николаево, с. Конаре и с. Паничерево от страна на Димитър Драчев, Красимир Червилов и Кольо Атанасов. След проверка на място РИК – Стара Загора, също определя жалбата като неоснователна.

Георги Гьоков, Деян Иванов и Черньо Господинов от „БСП за България“ внасят жалби в РИК за проблеми с изборния процес в Мъглиж и Братя Даскалови. След проверка на РИК сигналите остават без разглеждане като неоснователни. По-рано в изборния ден граждани сигнализираха РИК – Стара Загора, за неспазване на противоепидемичните мерки в секционни комисии.

Един председател на СИК е бил сменен в началото на изборния ден в Стара Загора.

Живко ИВАНОВ