Янко Янков се кандидатира за кмет на Стара Загора

195
Общинският съветник и кандидат за кмет Янко Янков по време на отчета на групата му

Общинският съветник Янко Янков се кандидатира за кмет на Стара Загора на предстоящите местни избори. Това обяви той по време на отчета за свършеното от групата „Истината за Стара Загора“ в местния парламент. „Не виждам бъдеще в това управление на града. Нужна е промяна. Това е причината да се кандидатирам за кмет на Стара Загора. Хората трябва да имат алтернатива. Заедно можем да направим Стара Загора по-добър град“, заяви общинският съветник. Наред с кандидатурата си за кмет Янко Янков обяви, че ще бъде водач на листата със съветници, която ще бъде съставена от 51 кандидати. „Това са хора професионалисти в собствените си сфери на развитие. Предлагаме на старозагорци експерти, които могат и имат желанието да работят за собствения си град,“ подчерта Янков.

В представения отчет Янко Янков отправи критики по отношение работата на Община Стара Загора и Общинския съвет в града през изминалите 4 години. По думите му „общинската администрация не се е справила с ангажимента си да бъде добър стопанин на повереното й имущество“. Янков цитира и случаи, които според него представляват корупционни практики, въпреки че към момента не е известно прокуратурата да е сезирана за тях, с изключение на доклада на времената комисия за общинските апартаменти, чийто председател бе той.

Наред с изпълнението на ангажиментите си като общински съветник Янков открои и инициирането от самия него на няколко благотворителни инициативи.

Местният старейшина коментира още, че големият проблем на общината и в частност на Стара Загора е липсата на сериозни инвеститори. Пред събралите се в залата на хотел „Верея“ Янко Янков даде заявка за увеличаване броя на съветниците от неговата група в новия ОбС: „Преди 4 години „Истината за Стара Загора“ беше първата гражданска група, която проби монопола на партиите и влезе в Общинския съвет. Успяхме самостоятелно да вкараме двама общински съветници. Сега, в навечерието на новия мандат, имаме самочувствието и подкрепата на хората и ще се опитаме да вкараме 5 човека, непартийни, специалисти в различни сфери, които ще работят само в интерес на града и хората“, отбеляза Янко Янков.

(СН)