ХIХ „Импала Къп ‘2022“ – стотици грации демонстрираха талант и умения

73

Заралийката Стефани Дикова се позлати при децата, родени през 2014/15 година

Над 600 талантливи гимнастички бяха част от 19-ото издание на Международния турнир по художествена гимнастика „Импала Къп ‘2022“. Събитието се проведe в Стара Загора от 30 септември до 2 октомври, а официалното откриване се състоя на 1 октомври в Общинска спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ).

„Деветнадесетият турнир по художествена гимнастика за купа „Импала“ събра рекорден брой състезатели от цялата страна, Великобритания, САЩ и Украйна. Благодаря на целия екип на клуба за невероятната организация и перфектните условия, които има отново това емблематично международно събитие. Истинско щастие за душата и радост за очите е да гледаш толкова прекрасни и талантливи малки грации, устремени към съвършенството и към покоряване на нови върхове“, заяви при откриването ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова. Тя припомни, че само преди няколко дни – по време на световното първенство, завиден резултат е отбелязал националният ни отбор…

Иначе Община Стара Загора бе удостоена с благодарствен плакет.

„Щастлива съм да Ви приветствам в слънчева Стара Загора. Пожелавам на всички Ви здраве и на добър час“, обърна се към състезателите и гостите Петя Петкова, председател на СК по художествена гимнастика (СКХГ) „Импала“. Тя пък получи специален плакет от името на Илиана Раева – председател на Българска федерация по художествена гимнастика. Фолклорен поздрав за откриването отправиха и децата от Ансамбъл „Загорче“.

За отбелязване е, че дебют като главен съдия на турнира направи звездата на родната художествена гимнастика Невяна Владинова, която също поздрави участниците и обяви надпреварата за открита.

Златна вълна отбеляза старозагорският клуб „Импала“ в петъчния ден. Стефани Дикова завоюва злато при децата, родени през 2014/15 година. Това е първи турнир от такъв ранг за малката грация. В събота пък бяха отличени ансамблите, а неделята бе запазена за индивидуалните изпълнения на момичетата. Разбира се, имаше и специални награди за „Мис“ – „техничност“, „треньор“, „елегантност“, „чар“, „турнир“, „грациозност“, „съдия“, „любимка на публиката“ и др. Десетки подаръци от спонсори пък допринесоха радостта от състезанието да бъде пълна и наградиха усилията на малките гимнастички…

(СН)