Ученичка се удави в канала, минаващ през Стара Загора

2381
Дълбокият на места до 4 м канал преминава през южната част на Стара Загора

Шестокласничка е загинала нелепо при опит да извади падналата си обувка от канала, преминаващ през Стара Загора. Трагичният инцидент е станал в ранния предиобед на 12 май, потвърдиха от Регионалното управление на образованието. Заедно с жертвата е имало още няколко нейни връстници, двама от тях направили опит да я извадят от водата, но не успели. Изплашените деца са се върнали в училището си и там уведомили преподавател, който на свой ред подал сигнал на телефон 112. С присъствалите на мястото ученици веднага е започнал работа училищният психолог.

Инцидентът е станал след края на учебните часове, уточниха от СУ „Христо Ботев“, където не скриха притеснението си от случилото се. От ОД на МВР – Стара Загора, отклониха питанията за трагичния случай под предтекст, че все още се работело.

Дълбокият на места до 4 метра канал преминава през южната част на Стара Загора, по него тече водата, преминала през турбините на частната ВЕЦ. Съоръжението е собственост на държавното „Напоителни системи“ ЕАД, което има задължението за обезопасяване подстъпите към него. От Районна прокуратура – Стара Загора, лаконично коментираха, че е образувано досъдебно производство по член 122 от НК, вървят процесуално-следствени действия на местопроизшествието, разговаря се с всички свидетели.

Христо ХРИСТОВ