Топрефери ще свирят „Берое“ – ЦСКА

51

Съдийска тройка в състав Мартин Хорозов, Иван Маринов и Ангел Иванов ще ръководи двубоя от VII кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) – мъже, между заралийския „Берое“ и столичния ЦСКА. Срещата, която ще се играе на 28 ноември, понеделник, в Общинска спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ) стартира в 18 часа, а неин комисар ще бъде Петър Цачев.

Беройци ще излязат с настроение срещу възродения отбор на „армейците“, след като постигнаха втора победа в Балканската лига, нaдделявайки над черногорския „Милениум“ с убедителното 95:63.

Старши треньорът на „Берое“ Бойко Миленков бе доволен от успеха, но остава здраво стъпил на земята що се касае до слабостите на отбора му. Той вижда проблеми най-вече във фаза защита, защото така или иначе „зелените“ вкарват по 80-90 пункта на мач. Наставникът очаква оспорван двубой и домакинско предимство при срещата с „армейците“.

Баскетболистът Корнелиъс Хъдсън пък е категоричен: „Играхме заедно като отбор, забавлявахме се и имахме добри моменти в мача. Целият тим допринесе за успеха. Опитахме се да играем отборно. Мисля, че се развиваме и разликата се вижда. Те са добре тренирани, здрави, но ние се подготвяхме цяла седмица. Нуждаехме се от тази победа и постигнахме.“ Той изрази надежда, че заралии при добра концентрация ще се справят и с „червените“…

(СН)