Тихомир Иванов не се справи с квалификацията на Евро ’21

138
Тихомир Иванов

Състезателят на СК по лека атлетика „Берое“ Тихомир Иванов не успя да се класира за финала в скока на височина на европейското първенство в зала в полския град Торун. Той пропусна възможност да се бори за медалите в неделя, защото осемте, заслужили това право, постигнаха само 221 см. Квалификационната норма беше определена от 228 см, но само осем се справиха с 221 см и пресявката беше прекратена след тази височина.

Тихомир отпадна на спомената кота, след като започна надпреварата с успех на 216 см. С това постижение той се нареди девети. Припомняме, че през сезона Иванов има 225 см, а личният му рекорд под покрив е 228 см.

Новопривлеченият под Аязмото атлет сподели, че се е чувствал сякаш не на място по време на квалификацията в скока на височина. „Чувствах се изгубен, все едно мястото ми не е там. Избягал от самия себе си, сякаш изцяло нов човек излиза на сектора и застава да скача… Очакванията са да надграждаш с всяка изминала година да постигаш повече и по-добри резултати. Това обаче не се случи. Получи се точно обратното…“, написа Иванов в профила си във Фейсбук. Постът му обаче завършва с това, че има подкрепата на най-близките хора и ще си извади поука – „да работи с главата си толкова, колкото и с тялото си, защото не тренировките са били проблем“.

Финалните му думи дори звучат още по-категорично: „Ще намеря себе си, ще се върна по-силен!“

(СН)