Състезателките на Таня Гатева почват защита на титлата в зала „Триадица“

117

Баскетдамите на „Берое – Стара Загора“ ще гостуват на столичния „Славия“ в събота, 15 януари. Двубоят е от II кръг на Първата тройка и ще се проведе в софийската зала „Триадица“, а неговото начало е от 17 часа.

Първата тройка включва „зелено-белите“ от Града на липите, „Монтана 2003“ и Славия, докато в другата са столичният „Шампион 2006“, „Академик – Пловдив“ и „Локомотив – София“.

Именно срещу „севернячките“, които са другият претендент за титлата, е първото домакинство на състезателките, тренирани от Таня Гатева. То е на 22 януари, сряда, от 17 часа в Общинска спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ).

В следващия етап отборите отново ще играят на разменено гостуване по четири пъти (за Първа тройка) и по два или три пъти (за Втора тройка), като резултатите от предишния етап няма да се зачитат.

След изиграването на втория етап следват плейофи за отборите от Първата тройка и първия от Втората тройка, както следва: полуфинали – 2 от 3; финал за първо място – 3 от 5; среща за трето място – 2 от 3.

(СН)