Ръководството на БСП да подаде оставка

601
До последно Корнелия Нинова и обкръжението й твърдяха, че ще "изринат" ГЕРБ

За това призова казанлъшка социалистка, председател на основна партийна организация

След разгромяващата изборна загуба на БСП несъгласните с политиката на Нинова и нейното обкръжение социалисти вероятно няма да простят. Не и този път! Доказателство за това са както първите безкомпромисни коментари в левия сайт Поглед.инфо, така и Отвореното писмо на казанлъшката социалистка Стела Кехайова, председател на основна партийна организация. То е адресирано до членовете на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и е своеобразен протест срещу висшето ръководство, отстъпило от левите идеи и довело до погром на социалистическата партия.

Медията ни публикува писмото без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО ЧЛЕНОВЕТЕ на ИБ на НС на БСП

От позициите на българска гражданка и член на БСП считам за свой дълг за пореден път да изразя своето мнение в знак на протест срещу некомпетентното и пагубно ръководство на ИБ на НС на БСП начело с Корнелия Нинова, което доведе до поредния погром за социалистическата партия.

Ръководството на БСП не заложи на националното достойнство – един от най-важните приоритети на българина. Ръководството не можа да убеди собствените си структури, че партията е част от европейската и световна левица. ИБ на НС показа, че умереният социалдемократически либерализъм и социалдемокрацията са чужди теми. Нещо повече – стана ясно, че между националното ръководство и ПЕС няма пресечни точки.

Далеч преди да започне предизборната кампания кръгът на Нинова охули председателя на ПЕС Сергей Станишев въпреки приноса му за авторитета на България и ценен от редица европейски държави. Скандалите около определянето на водача и цялата листа демотивираха социалистите и симпатизантите на лявата идея.

БСП не заложи на съхраняването на идеите и ценностите, на които трябва да е носител. Потъпкахте нормите на етиката, толерантността, подритвахте и без друго крехкото единство в собствената си партия, докато накрая не го смачкахте и противопоставихте хората един срещу друг.

Националното ръководство на БСП излъчихте разнопосочни послания, постоянни скандали, вътрешни партийни борби и еднолични решения и в същото време демонстрирахте тъпа увереност, че БСП ще победи.

БСП се срина и заради политическата алчност на своите лидери, които сами си вменихте ролята на незаменими водачи.

Сега Нинова и кръгът й дължите едно извинение не само на своите членове, но и на всички български граждани, които до днес подкрепяха БСП. И тъй като това няма се случи, затова е време националното ръководство да понесете своята отговорност и да подадете оставки, и освободите БСП от едноличното и безсрамно ръководство. Иначе път за БСП няма да има.

Стела КЕХАЙОВА,
Председател на основна партийна организация

Казанлък, 26 май 2019 г.