Проф. Минеков: Моите приятели решиха да вземат политически път

266

Без БСП не може да има следващо правителство, смята отделилият се от „Отровното трио“

„Моите приятели решиха да вземат политически път. Да бъдат част от едно политическо представителство. Аз много се надявам решението им да е правилно и им желая успех. Това е един от начините да се премахне робството и тиранията“, заяви по телевизия „Евроком“ проф. Велислав Минеков.

Той допълни, че не иска да е политически ангажиран.

„Искам да съм гражданин. Има една голяма разлика в това да си гражданин и политик – когато бяхме на площада, ние бяхме граждани, когато вземеш политическа страна, ти си само част от това гражданско общество. Естествено, че трябва да има и политици, но аз избирам да остана от другата страна“, твърди той.

„Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше много обвинения, че ще направим партия, имаше обвинения, че около нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това през цялото време, но се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи“, каза още той.

„Това, което ще ми липсва, е фактът, че изтървайки тези двама приятели като политици, ние повече няма да можем да се върнем на площада, няма да бъдем желани“, сподели Минеков.

Той е на мнение, че без БСП не може да има следващо правителство.

Източник: tribune.bg