Пострадала от потопа към Петков: Гласувах за теб, ти ме излъга! Махай се, сами ще се оправим

193

Любителско видео от „посещението“ на бившия премиер Кирил Петков в карловското село Богдан бе разпространено във ФБ. Ден преди това в социалните мрежи бяха публикувани няколко снимки на Петков с лопата, направени уж от случаен гражданин. От кадрите става ясно, че в село Богдан Петков е бил с професионален фотограф, който обаче не снима в този момент.

Около 15 часа, съпредседателят на ПП, придружаван от гард на НСО, отива към една от пострадалите къщи в селото. Малко преди да влезе през отворените врати, е посрещнат от домакинята, която изважда поредна количка с кал.

„Повярвахме ви, г-н Петков. Гласувах за вас! Това е истината, но ме излъгахте. Не искам никой да идва в дома ми. Не искам! С всичко ще се справим и по-хубаво ще го направим“, казва гневно жената, изхвърляйки родовата си памет – военния костюм и награди за заслуги на прадядо й, които са унищожени от бедствието.

„Нали щяхте да съкращавате държавната администрация? Защо не ги извадите тук? Лопати има, ето, ако искате, моята е свободна“, пита мъжки глас зад кадър.

Ивайло Шопски, който стана известен от реалити формата „Фермата“ по бТВ, подгони с камерата на телефона си съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в наводненото село Богдан.

Той използва момента, за да го атакува:

„Един лъжец дойде и каза „Искате ли някакви консерви? Чист и свеж, а твърди, че цяла сутрин е помагал с лопатата по-надолу. После видяхме по новините как в 11 часа поднася цветя на паметници в София. Как сколаса? Будалка ни. Не се наядоха на гърба на хората. Ще ги прогоним всички хрантутници. Нищонеправци и безродници вън. Баща ми гласува за вас и аз му казах, че ще го излъжете. Всичко поскъпна“, посочи Шопски.

„Къде са танкерите с газ?“, питаха хората около Шопски.

Петков бе обвинен и че е предал Македония и е направил „тая простотия с Газпром“.

„Народът обедня в пъти, горивото скочи в пъти“, каза Шопски. „Защо няма политици в затвора. Всички са корумпирани. Знаете ли е тая песен „Де е Канада“, допълни той.

Кирил Петков помоли да не бъде сниман и че ще обясни всичко в нормален разговор.

„Нашата реакция няма да се види по новините“, подчерта Шопски.

В материала е използвана информация от Епицентър.бг