Оставиха в ареста крадци на култова чешма

3643
Задържаните при опита за кражба на медна ламарина от чешмата в квартал "Три чучура" Веселин Славов и Славчо Асенов, преди да чуят мерките си за неотклонение

Двама жители на старозагорския ромски квартал „Лозенец“ са били хванати навръх Великден при опит да откраднат медния обков от покривната конструкция на култовата чешма при минералния извор в квартал „Три чучура“. Сигналът за крадците на скрап бил подаден от група младежи към 2:00 часа след полунощ на 8 април, които забелязали съмнителните си връстници върху покрива, в момента, когато пробвали да разрежат с ножици медната обшивка. При пристигането на униформените от Второ РУ „Полиция“ извършителите побягнали, като оставили на място стълбата и инструментите си. След кратко преследване белезниците щракнали около китките на вече осъждания 34-годишен Славчо Асенов и 25-годишния му ортак Веселин Славов. Преди да се качи на чешмата, за да открадне 5 кв.м ламарина за стотина лева, Асенов профукал в игрална зала петдесетина лева, разказаха запознати с бързото досъдебно производство.

В понеделник дежурен съдия от Районен съд – Стара Загора, постанови за крадците постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Христо ХРИСТОВ