Опожариха „Ауди“ на собственичка на заложна къща в Стара Загора

741
Денонощие след палежа останките от "Ауди"-то бяха изнесени за скрап, за случилото се подсказваха само въглените пред входа на жилищната кооперация

Лек автомобил „Ауди“, собственост на жена, управител и притежател на заложна къща, е бил опожарен на импровизиран паркинг в Стара Загора. Сигналът за горящото возило е бил подаден към 03:51 часа на 25 ноември, при пристигането на място огнеборците установили, че пламъците са обхванали цялото купе, огънят е засегнал и спряно в съседство „Пежо“.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че палежът е умишлен, намерени били недвусмислени улики за това. Живеещи в кооперацията на улица „Августа Траяна“ 64, пред която е било паркирано „Ауди“-то, лаконично заявиха, че нямат представа кой може да е бил поръчител. Слабо познавали притежателката на колата Д. Желязкова, знаели само че често отсъства и че рядко общува с някой от съседите.

В Търговския регистър на същия адрес се води заложна къща АЧИ ЕООД, регистрирана с уставен капитал от 5000 лв. от Желязкова, дружеството е обявено за ликвидация от февруари м.г.

Запознати със ситуацията в заложния бранш на територията на Стара Загора и региона подозират, че зад палежа се крие битова драма. Те нямат данни къщата да е оперирала сериозно преди обявяването й в ликвидация, наскоро частен съдия изпълнител продал имот на същата бизнес дама, който бил заложен.

Христо ХРИСТОВ