Общинският лидер на БСП в Павел баня напусна партията на Нинова

230
Атанас Пъдев

За пръв път в историята на БСП след демократичните промени депутати – изявени социалисти, напускат парламентарната си група и партията. Последва оставката и на дългогодишния общински председател на БСП в Павел баня Атанас Пъдев, бивш депутат и до конгреса – член на Националния съвет.

Пъдев напуска не само лидерския си пост, но и БСП. Пред „Старозагорски новини“ той съобщи, че оставката му е личен акт, а като причина повтори казаното пред медиите вчера: „тоталното разминаване с водената от ръководството политика на конфронтация и популизъм във всичките му измерения, арогантно отношение и незачитане на различното мнение“. Атанас Пъдев уточни, че подробно е изложил мотивите си за оставката пред Общинският съвет на БСП в Павел баня. За да вземат депутатите и Пъдев това тежко решение, след години отдадени на БСП, това означава, че те не са сами.

Редови социалисти от Старозагорски регион смятат, че след първата вълна на оставки, ще има втора, заради подменената идейна платформа на БСП и вождистките амбиции на Корнелия Нинова. Тоест процесите на разцепление в червените редици предстоят.

Йовка НИКОЛОВА