Община Стара Загора представи напредъка на региона в борбата с климатичните промени

177

Община Стара Загора се включи в онлайн работна среща на тема „Зеленият преход: градове и региони“. Събитието беше организирано от Британското посолство в София с цел отчитане на напредъка в прехода от Източна Европа и в контекста на Парижкото споразумение и борбата с климатичните промени. Участниците от общо 9 държави бяха поздравени от посланика на Великобритания Роб Диксън, който направи кратко резюме във връзка с климатичните промени и необходимостта от бързото осъществяване на зеления преход.

В рамките на първия панел „Иновациите като решение за зеления преход“ Кай Дъд, съветник и член на кабинета, отговарящ за климата, екологията, отпадъците и енергията в Общинския съвет на Бристол, представи напредъка на своя регион в прехода към зелена енергетика.

Презентация за постигнатия напредък на Старозагорски регион в борбата с климатичните промени, развитието на града и нововъведенията по пътя към зелена икономика направи Пенка Донева от отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора. Освен представители на Великобритания и България в панела взеха участие и представители на местните власти на Хърватска, Унгария и Румъния.

Във втората част на събитието представители на Австрия, Чехия, Полша, Словакия и Словения също се включиха, споделяйки опита на регионите си по темата.

(СН)