Новата старозагорска детска градина „Липа“ ще посрещне първите си възпитаници наесен

1241

Новият зам.-кмет на Стара Загора с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ Надежда Чакърова и главният архитект на Общината арх. Младен Иванов се запознаха днес с напредъка по изграждането на новата детска градина в центъра на града, зад Енергото. Тя ще носи символичното за града име – „Липа“, и се очаква да посрещне първите си възпитаници наесен. „Ще имаме още една модерна и функционална детска градина. Тя вече е включена в електронния прием“, заяви зам.-кметът.

„Сградата е модерна и се изгражда в синхрон с европейските изисквания. По-голямата част от строителните дейности е свършена, остават довършителните елементи. Надяваме се времето да бъде благоприятно за работа“, отбеляза арх. Иван Киряков, ръководител на проекта.

Новото детско заведение е предназначено за деца от 3 до 6 години, които ще бъдат разпределени в 4 групи. Изграждането на градината се подпомага с държавно финансиране по програма на Министерство на образованието и науката. Инвестицията в новата детска градина е в размер на 2.2 млн. лева, а общата й застроена площ е над 700 кв. м.

В срещата, която целеше да покаже темпа на работа, участваха още ръководителят на звено „Инвеститорски контрол“ Добромир Дерменджиев и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

(СН)