Никола Чакалов е новият кмет на Млада Загора

356
Никола Чакалов

Единадесетокласникът от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ Никола Чакалов бе избран за двадесет и втори кмет на Млада Загора – мандат 2018/2019 година. Той успя да победи съперниците си в оспорван дебат, който се проведе на 3 октомври вечерта в Младежкия дом.

За кметския пост се бориха общо седем представители на старозагорски училища – Даниел Алексиев ПГЕТ „Г. С. Раковски“, Иванка Нейкова НПГВМ „Ив. П. Павлов“, Никола Чакалов ТГ „Княз Симеон Търновски“, Венцислава Бойчева СУ „Иван Вазов“, Жанета Мочева ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и Родрик Вермюе СУ „Васил Левски“. Темата, която им се падна по жребий беше „Младежки пространства и инициативи в млада Стара Загора“.

Пред жури, публика и делегирани представители, кандидатите за млад градоначалник изложиха идеите си за своето по-добро бъдеще в Стара Загора и в директен сблъсък показаха как и защо искат да са лидери, какви нови инициативи ще предложат за работа с младите хора.

Изборът бе труден както за журито в състав – Николина Георгиева, Христо Иванов, Живко Желев, Калина Петкова, Емилия Колева и Желязко Динев, така и за делегираните представители на десет училища, участващи в тайния вот.

В оспорван сблъсък на идеи по темата и отговори на въпроси от журито и публиката, за кмет на Млада Загора мандат 2018/2019 година бе избран Никола Чакалов. Решаващ за неговия избор, бе вотът на делегираните представители на училищата, които при проведеното тайно гласуване му дадоха най-много от гласовете си.

Негов заместник ще бъде Венцислава Бойчева от СУ „Иван Вазов“.

(СН)