На „Позитано“ 20 пренаредиха листата на БСП в Старозагорски избирателен район

2329
Пламен Караджов

Гласуваната от Областния съвет на БСП – Стара Загора, листа с кандидати за народни представители със сигурност вече е пренаредена от „Позитано“ 20, научи днес медията ни.

Водачът Георги Гьоков и вторият в листата и предходен неин водач Драгомир Стойнев запазват позициите си.

Изненадващо обаче за старозагорските социалисти на трето (избираемо) място е поставен казанлъшкият общински съветник Пламен Караджов, за когото се знае, че е от приближените на настоящия личен пиар на Корнелия Нинова – Васил Самарски. Според получените гласове от Областния съвет на БСП той беше поставен на 10-о място в листата.

Четвъртата позиция, която се полага за гражданска квота, е определена за бившия зам.-министър на икономиката и енергетиката от правителството на Станишев – Йордан Димов.

Класираният на 3-то място в листата според вота на социалистите от Старозагорска област – ветеринарният лекар от младежката структура Неделчо Маринов, според подредбата на „Позитано“ 20 е на 5-а, буквално неизбираема позиция. След него са адвокат Сашко Лозанов, общинските съветници проф. Иван Върляков и Даниела Лекина и номинираният от БСП – Раднево, Георги Господинов.

На заветното 11-о място е самият пиар Васил Самарски, следван от Николай Маринов (гражданска квота). На 13-а позиция е зам.-министърът на образованието от правителството на Орешарски Иван Кръстев. Останалите в двойната листа са Асен Тодоров, акушер-гинекологът Радослав Георгиев, настоящата депутатка Донка Симеонова, младежкият лидер на БСП – Стара Загора, Владимир Грамовски, Диан Господинов, Георги Ангелов, Никола Тенев, Моника Динева и Момчил Ненчев.

Номинираният на 20-а позиция от местните социалисти проф. Бойчо Биволарски е отхвърлен от двойната листа, според направената подредба на „Позитано“ 20.

Окончателното решение за старозагорската листа на БСП ще бъде взето от Националния съвет на БСП утре. Едва ли обаче тя ще претърпи следваща промяна.

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА