Наръгаха с нож 30-годишен мъж при спор за закъснял борч

523
Спешни медици отнесоха окървавения мъж направо в операционната на казанлъшката МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"

Спор за закъсняло плащане на сравнително дребна сума изпрати 30-годишен жител на Казанлък на операционната маса, след като е бил намушкан в стомаха с нож от „кредитора“. Кървавият инцидент се разиграл на метри от Основно училище „Мати Болгария“ и Литературно-художествения музей „Чудомир“ в Града на розите. Сигналът за схватката е бил подаден към 11:11 часа на 13 май, уточни началникът на местното РУ „Полиция“ Христо Петров. На мястото на инцидента пристигналите буквално за минути униформени установили облян в кръв млад мъж, който е бил отведен във филиала на ЦСМП и оттам в хирургичното отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

Установен и задържан за 24 часа по Закона за МВР е предполагаемият извършител, връстник на жертвата, който има криминална регистрация от преди две – три години. По случая е образувано досъдебно производство, установяват се първопричините за яростния първоначално вербален скандал между двамата мъже. Една от версиите е, че спорът е бил за забавено плащане по личен заем, но не се отхвърлят и други версии, свързани с жена. Тепърва ще се изяснява дали участниците в схватката са били трезви и дали не са били под влияние на дрога. Свидетели на спречкването са били живеещи в близките кооперации, както и местни жители, които отивали на традиционния петъчен пазар, който е съвсем наблизо.

Според медиците нямало пряка опасност за живота на пострадалия, който обаче загубил голямо количество кръв от прободната рана. Това е пореден тежък инцидент в Казанлъшко, на 19 срещу 20 април в местност край близкото село Енина бе убит 45-годишен пастир, тогава бе арестуван ефрейтор от 61-ва Стрямска механизирана бригада, който стрелял по жертвата в изблик на ревност. Впоследствие Военният съд остави под домашен арест извършителя Георги Игнатов с аргумента, че трябвало да се грижи за непълнолетните си дъщери.

Христо ДИМИТРОВ