Награждават Иво Папазов-Ибряма за цялостен принос в областта на културата и изкуството

1873
Иво Папазов-Ибряма с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов. Снимка: news.bg

На днешното си заседание Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за предоставяне на държавна парична награда на музиканта Иво Папазов-Ибряма за цялостен принос в областта на културата и изкуството, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 5, ал. 2, във връзка с чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 3, ал. 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Световноизвестният български музикант повече от 45 години свири на българска и международна сцена със своя оркестър и е едни от най-големите световни изпълнители на традиционна и джазова музика.

Носител е на огромен брой престижни награди, сред които последната от 2022 година е специалната артистична награда на най-големия фестивал на световната музика Womex в Лисабон.

Медията ни припомня, че от години Иво Папазов живее в старозагорското село Богомилово и многократно е радвал публиката в Стара Загора с виртуозните си изпълнения.

(СН)