Математици поканиха класна на бал с транспарант от покрива

738
Бъдещите абитуриенти и класната им си направиха цяла серия селфита с транспаранта-покана

С транспарант, качен на покрива на 10-етажна кооперация до училището си, поканиха на бал класната си дванадесетокласници от Математиматическата гимназия „Гео Милев“ – Стара Загора. Идеята хрумнала на бъдещите абитуриенти, след като техни връстници наскоро отправили покана от сцената на Драматичния театър на финала на една от премиерните постановки.

След тях пък кандидат-абитуриенти пратили униформен полицай до дома на класната си с нарочна „заповед“ за присъствие на събитието.

Математици от 12 „д“ изненадали приятно биоложката Татяна Костадинова, като преди голямото междучасие на 29 март я отвели с вързани очи на двора, преди да разпънат огромния надпис: „Каним ви на бал! 12-и Д“.

Госпожата, която има зад гърба си вече четвърт век на учителското поприще, призна, че изненадата била повече от приятна. За нея това е шести випуск, който ще изпрати, досега поканите са били доста тривиални. Татяна Костадинова си припомни, че нейният личен празник е бил през вече далечната 1980-а, когато се дипломирала в елитната езикова гимназия „Ромен Ролан“.

Запознати с подготовката на баловете коментират, че отсега имало „пазарена“ комбайна „Ростелмаш“, с която мераклийка да учи в специалността „Аграрна икономика“ на старозагорския Тракийски университет ще се появи на бала си. Отдавна била спазарена и лимузината „Трабант“, с 4 врати, на колекционера Тончо Желязков от Града на липите, имало поръчки и за дузината колекционерски „Москвич“-а на д-р Йордан Гечев от Павел баня.

Христо ДИМИТРОВ