Красив концерт беляза кулминацията на честванията за 65-годишнината на Второ ОУ „П. Р. Славейков“

210

Концерт-спектакъл „Изворът“ събра бивши и настоящи ученици, родители и приятели на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в залата на Държавна опера – Стара Загора, за да бъде отбелязана подобаващо 65-ата година от създаването на образователната институция, както и 195 години от рождението на нейния патрон.

„В годините смисленият труд, който полага ръководството на училището, както и всички учители успя да надгради и допринесе за историята на Второ основно – училище с традиции в нашия град. То отглежда изключителни таланти – този празничен концерт доказва това, както и множеството инициативи, посветени на празника Ви“, обърна се към организаторите и гостите на годишнината ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. „Уважаеми родители, Вашите предпочитания са оправдани. Приветствам Ви и поздравявам Вашата съпричастност към дейностите на училището – това е правилният път към успеха. Това е важно и за обществото ни, защото заедно може да постигнем чудеса! „П. Р. Славейков“, честит празник!“, сподели от сцената на Операта още зам.-кметът. Тя заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова бяха специални гости на кулминацията на честванията по повод 65-годишнината на Второ основно.

„Не е случайно назоваването на спектакъла „Изворът“. Той е създаден с изявата на нашите ученици. Те крачат и се учат при нас благодарение на труда на хората, които поколения наред са възпитавали в този дух. Нашето училище е емблематично за града ни. Изказвам благодарност към всички колеги, които работят с душа и сърце, допринасяйки за множеството успехи на нашите възпитаници. Нашата мисия е да вървим ръка за ръка с родители и ученици, за да даваме на нашите деца най-доброто. Имайте здраве, сили и енергия, за да посрещаме и отбелязваме бъдещите празници заедно. Нека пребъде нашият девиз „Като Второ няма второ“, сподели с присъстващите директорът Милена Желязкова.

(СН)