Кош не стигна на заралии да хвърлят бомбата в НБЛ

70

Истински трилър в Общинска зала „Стара Загора“ остави „Рилски спортист“ непобеден от началото на сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ). Тимът постигна изключително трудна победа като гост над „Берое“ с 95:92, след като пропиля 18 точки в хода на срещата и трябваше да трепери до последно за крайния успех в мач, продължил повече от два часа. Дебют за домакините направи новото попълнение Келси Барлоу, докато съперникът им бе без Деян Карамфилов. „Зелените“ вече са с баланс 7 успеха срещу 9 загуби и им предстои визита на ЦСКА.

Водени от стартиралия силно Чавдар Костов, гостите поведоха с 10:2 само за три минути игра. Добри атаки на „Берое“ бързо намалиха разликата на 3 пункта, но след това „Рилецо“ отново взе инициативата и след първата част водеше с 25:18, като преди това за кратко имаше и двуцифрен аванс. Преднината на тима от Самоков достигна 15 точки през втория период, а на почивката той водеше с 46:36. Проблемите за Бойко Миленков се задълбочиха и от това, че двама от високите играчи – Ти Кей Идоджи и Мартин Стефанов, рано натрупаха по три лични нарушения…

„Рилски спортист се откъсна с 57:39 в средата на третата част, но след това настъпи подем в играта на домакините. Те направиха силна серия и на няколко пъти се доближаваха само на 6 пункта, колкото бе и изоставането им преди заключителната четвърт – 60:66. Натискът на „Берое“ продължи и шест минути преди края тройка на Робърт Георгиев намали разликата само на 2 точки – 67:69. Малко след това гостите дръпнаха със 7 пункта след успешни атаки на Димаджио Уигинс и Чавдар Костов, но старозагорският тим не се отказа и по-малко от две минути преди края Келси Барлоу изравни за 81:81. Кош и фаул на Уигинс отново изведоха „Рилски спортист“ напред с 3 точки, след което последва поредица от пропуски за домакините. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се възползваха и увеличиха аванса си, като по всичко изглеждаше, че с това приключва и интригата, но те също взеха някои грешни решения и 4.3 секунди преди сирената тройка на Михаил Комбаков направи пасива на тима му едва точка – 92:93. В оставащото време обаче „Берое“ не успя да излъже съперника си, а кош на Васил Попов оформи и крайния резултат.

За натрупани нарушения срещата не завършиха Александър Тодорович, Ти Кей Идоджи и Мартин Стефанов за домакините и Йордан Минчев за гостите. За „Берое“ Дариъс Хол бе над всички, вкарвайки 21 точки, Ти Кей Идоджи се отчете с 16 пункта, а 15 точки отбеляза Келси Барлоу.

(СН)