Коледна елха, дар от Москва, е най-голямата празнична атракция в Стара Загора

295
. Красивата коледна елха, дар от Москва на Стара Загора със съдействието на Руското посолство, е окичена с над 700 златни и червени топки, а светещият гирлянд е дълъг близо половин километър

В Казанлък на 8 декември Дядо Коледа ще прилети над централния площад със специална звездна свита

На 8 декември (сряда) в 17:30 часа на площад „Севтополис“ ще грейнат светлините на Коледното дърво в Казанлък. Дядо Коледа ще прелети над централния площад със специална звездна свита, а след това белобрадият старец и неговите помощници ще отправят послание към децата на Казанлък, техните родители и гостите на града за предстоящите коледно-новогодишни празници.

Все повече улици и градски пространства в Казанлък са преобразени в навечерието на предстоящите празници със сияйни звездички, елхички, розички и т.н. Нов и по-искрящ облик ще има и Коледното дърво на Казанлък, издадоха авансово от Общината.

Припомняме, че областният град Стара Загора засия в коледна премяна в петък вечерта. Запалването на светлините озари в пандемичната обстановка лицата на многобройните посетители на красивото събитие.

Тази година най-голямата изненада за старозагорци е 13-метровото дърво, дарено от Руското посолство на Стара Загора.

Красивата елха, разположена на централния пешеходен булевард пред Музея на религиите, е украсена с близо 700 златни и червени топки, а за по-празнично настроение на нея блещукат 430 метра светещ гирлянд и над 50 метра вълшебен „изкуствен сняг“. В запалването на светлините й участваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров и посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, която отправи специален поздрав към жителите на града-герой: за здраве, щастие и мир на Земята.

(СН)