Кобила строши черепа на 5-годишно момче

392

Петгодишно момченце от гурковското село Паничерево е настанено в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ със счупен череп и опасност за живота.

Инцидентът с детето е станал около обяд на 4 септември в землището на селото, докато вуйчото се опитвал да сложи юзди на кобилата, оставена на паша предната вечер. По неустановени към момента причини животното се подплашило и ритнало със задния си крак намиращото се в непосредствена близост момче. При удара е бил счупен черепът му, малчуганът е изпаднал в кома, докато са го превозвали с линейка първо до Казанлък, а оттам и за Стара Загора.

На малкия пациент е направена животоспасяваща операция на главата, настанен е в ОАИЛ, но все още има опасност за живота му, коментира зам.-директорът на болницата д-р Живко Желязков.

Пострадалият Ангелос Тинков е трето дете на многолюдно ромско семейство, родителите му са на работа в Англия и едва късно вечерта във вторник успели да ги уведомят за инцидента, уточни кметът на Паничерево Атанас Граматиков. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325в, ал. 1 от НК, униформените тепърва ще установяват защо малкият Ангелос е бил оставен без надзор. В селото живеят над 1 800 души, през центъра му минава международният път от Свиленград за Русе, преди 2 години там загина под колелата на турски ТИР 6-годишно момченце.

Христо ХРИСТОВ