Кметът на Казанлък: Българските общини са позабравени от държавата

109
Деня на българската община кметът на Казанлък Галина Стоянова награди 35 общински служители

„Общините на страната са позабравени от държавата в лицето на редовни и служебни правителства“. Това заяви пред журналисти кметът на Казанлък Галина Стоянова по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

„В сегашното време на криза общините в България се справят така, както се справя и всеки отделен човек – хваща се за най-близките и се измъква. Така се справя и Община Казанлък“, отбеляза Стоянова.

„Всичко, което местната администрация прави, става със собствени средства, от местни данъци и такси и с помощта на бизнеса. По този начин се опитваме да направим така, че да не се усеща кризата“, коментира Стоянова.

Тя посочи, че макар и годината да е била критична в много отношения за страната, за Община Казанлък е била „година на възможностите“. Кметът напомни, че макар и с малко са увеличени на два пъти заплатите на служителите в общински институции. „Опитваме се да догонваме инфлацията“, каза Стоянова.

В Деня на българската община Галина Стоянова отличи 35 общински служители „за принос в развитието на местното самоуправление и ангажиране с все по-нарастващите изисквания на гражданите към общинска администрация“. На сцената на Военния клуб в Казанлък „за активна гражданска позиция“ бяха поздравени и трима журналисти от града.

В поздрава си към общинските служители Галина Стоянова отбеляза удовлетворение от старанието при обслужването на гражданите: „Убедена съм, че приемате работата си в Община Казанлък като предизвикателство, защото виждам как се променяте всеки ден!“, допълни кметът и пожела на колегите си здраве и лични успехи.

Празничен поздрав към общинските служители отправи и председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов.

Те бяха поздравени и от Силвия Кацарова, която изпълни свои вечни хитове.

(СН)