Кметът Живко Тодоров: Абсолютно фалшива новина са твърденията на г-н Кадиев, че обществените поръчки в Община Стара Загора са на фирми на Пеевски

5290

Изявлението на водача на листата на „БСП за България“ Георги Кадиев, че обществените поръчки в Община Стара Загора са на фирми на Пеевски, кметът Живко Тодоров определи като фалшива новина с цел спечелването на някой глас.

Публикуваме дословно позицията на кмета, която той изрази пред „Старозагорски новини“:

„Това, което г-н Кадиев твърди, е абсолютно фалшива новина. За съжаление още от началото на предизборната кампания трябва да му закачим етикет „Разпространител на фалшиви новини“. Нека да посочи една фирма, която да е свързана с въпросното лице и която да работи в Община Стара Загора. Аз смятам, че когато се прави предизборна кампания, все пак трябва да се придържаме към някакъв морал. И ако иска г-н Кадиев да бъде наистина носител на този морал, за който говорим, той би трябвало да се държи по-коректно. Ако има такава информация, да каже кои са въпросните фирми. Защото аз твърдя, че такива фирми няма и това е фалшива новина. И се прави само и само да се спечелят някакви гласове, и по някакъв начин да се подронва престижът на Общината. Това не му прави чест, защото в крайна сметка г-н Кадиев е кандидат за народен представител от област Стара Загора.

Успях да изслушам интервюто му, в него той говори срещу кметовете от област Стара Загора, посочва с недомлъвки определени твърдения, а в крайна сметка един кандидат за депутат трябва да каже какво ще направи за региона. Тъй като предстоят много важни решения, които трябва да се вземат! В крайна сметка тези кметове са избирани с гласовете на жителите на целия регион. И да се тръгва по този начин срещу кметовете, и да се пускат фалшиви твърдения, за да се качи върху някаква вълна само и само да спечели някакви политически дивиденти, това не е морално. Затова опровергавам изцяло това, което казва. Това е абсолютно фалшива новина и лъжа, и считам, че така не се прави предизборна кампания. Но явно отново се връщаме към старите методи на правене на предизборна кампания, която се основава върху фалшиви новини, с един-единствен резултат – омразата и разделението. Това прави в момента г-н Кадиев, което не му прави чест. Категорично смятам, че БСП – Стара Загора, има много достойни представители и да се хвърля сянка върху тяхната цялостна работа с това, което прави г-н Кадиев, това не е правилно“.

Подготви за печат:
Йовка НИКОЛОВА