Искра Михайлова води листата на „Възраждане“ в Старозагорска област

521

Партията влиза в предизборната кампания със заявка да спечели изборите

Партия „Възраждане“ регистрира днес листата си с 11 кандидати в 27 МИР – Стара Загора, за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. Водач е народният представител на формацията в 47-ия парламент Искра Михайлова. Втората позиция заема Димитър Пашев, който е общински лидер на партията в Казанлък, а трети е областният координатор Даниел Проданов. „Листата ни е от млади, лоялни, компетентни местни хора, които могат да носят отговорност“, обяви при представянето на кандидатите Искра Михайлова. Тя определи националния интерес на България като водещ приоритет, който партията ще отстоява в бъдещия парламент. Енергетиката и бъдещето на комплекса „Марица изток“ са ключовите национални и местни теми, с които „Възраждане“ ще се ангажира. Тя определи като „черно“ бъдещето, което публикуваният преди седмици Териториален план на Стара Загора вещае за минно-енергийния комплекс. „Следващото Народно събрание ще бъде ключово за взимане на правилните решения в полето на енергетиката. Затова е важно „Възраждане“ да получи силна подкрепа в региона, за да може да отстоява позицията за запазване на работните места в „Марица изток“ и бъдещето на въгледобива“, посочи Михайлова. По думите й партията е внесла своите възражения срещу текстовете в Териториалния план, които предизвикаха бурни реакции в последните дни.

За разлика от предходните парламентарни избори на тези Искра Михайлова ще води листата на „Възраждане“ единствено в Стара Загора. Средната възраст на единадесетте кандидати е 33 години. Четвъртото място в листата на партията е за юриста Яна Дунева. Пета е общинската съветничка от Стара Загора Ива Ангелкова. Шестото място е за доктора по химия от БАН Калин Калинов. Седми и осми са Тодор Делчев, инженер по професия и Симеон Шопов – авиоинженер от Казанлък. Листата на „Възраждане“ в област Стара Загора допълват двама студенти от ТрУ Галин Динев и Стилян Христов (на 9-а и 11-а позиция) и Михаил Атанасов, завършил „Иранистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

„Познаваме добре своя регион. Нужен е нов морал в политиката. Ние от „Възраждане“ сме единствените, които можем да победим ГЕРБ в Казанлък и да сложим край на наложеното управление. Искаме и търсим доверието на хората в нашата община, в областта и цялата страна“, заяви от своя страна казанлъшкият представител в листата на „Възраждане“ Димитър Пашев.

„Влизаме в предизборната кампания със заявка за спечелване на изборите“, заяви Искра Михайлова. Тя подчерта, че формацията ще води искрена и откровена кампания. На въпрос за потенциални партньори в бъдещия парламент водачът на партията в Старозагорска област подчерта, че „Възраждане“ следва ясно своя път към самостоятелно управление. „Това е начинът да реализираме своите цели, политики и задачи“, подчерта Искра Михайлова.

Живко ИВАНОВ