„Има такъв народ“, ВМРО, Сидеров, и Москов се регистрираха за изборите

242
"Има такъв народ" се регистрира в ЦИК без Слави Трифонов

Парти и коалиции продължават да се регистрират в Централата избирателна комисия за участие в предстоящите на 4 април парламентарни избори. Днес документи подадоха „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, ВМРО, „Атака“, както и „Консервативно обединение на десницата“(КОД) на бившия здравен министър Петър Москов, които ще се явяват самостоятелно на вота, предаде mediapool.

ВМРО и „Атака“ влязоха в настоящия парламент като коалиционни партньори, но през 2019 година Сидеров бе изгонен от „Обединени патриоти“. В началото на месеца ВМРО обяви, че ще се явява самостоятелно, а след това НФСБ се обедини с „Воля“ за изборите. КОД на Москов пък имаше мераци за обединение с ВМРО и НФСБ, но до това така и не се стигна.

„Има такъв народ“ се регистрира в ЦИК без лидера си Слави Трифонов.

„Аз не съм врачка, но се надява на възможно най-голяма активност, защото само това може да гарантира честността на вота“, каза зам.-председателят на партията Тошко Йорданов, който отказа да отговори дали Трифонов ще бъде водач на листа.

Йорданов отново заяви, че целите на партията са 1 лев партийна субсидия, мажоритарни избори в два тура и въдеждане на електронно гласуване.

„Очакванията ни са добри. Искаме да изместим ДПС по резултат – имаме потенциала, още повече нашите ангажименти от преди четири години сме ги изпълнили – доходите, минималната пенсия. Хората видяха, че ВМРО изпълнява нещата, които обещава. Продължаваме“, заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов при регистрацията на партията в ЦИК.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък обяви, че иска смяна на състава на ЦИК, защото комисията извършила „закононарушение“.

В началото на февруари комисията прие решение, с което изключи „Атака“ от „Обединени патриоти“ и така лиши партията от представители в избирателните комисии. След това обаче ВАС отмени решението, но за да има Сидеров хора в комисиите, трябва да се разбере с ВМРО и НФСБ.

„Ние сме сигурни, че сега в момента отиваме да участваме в един купен мач. Това е нашето виждане. Ако питате: „Добре, защо ще участвате тогава в купен мач?“ Защото сме „Атака“, добави Сидеров.

Регистрацията на „Атака“ не мина без скандал. Сидеров влезе в спор със служителите на НСО на входа на ЦИК. Причината – охранителите не искаха да пускат вътре служители на партийната телевизия „Алфа“. В крайна сметка бе допуснат оператор.