Започва Плувното лято в Павел баня

89

Следващият месец започва дългоочакваното от деца и родители Плувно лято в Павел баня, което ще премине под мотото „Научи се да плуваш“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В продължение на два месеца Община Павел баня ще финансира първоначалното обучение и подготовка на децата по плуване. „Целта ни е да укрепим здравословното състояние при подрастващите и да изградим у тях двигателни навици и умения по плуване. И какво по-подходящо време за това от лятото. Предвиждаме и други съвместни с тях инициативи през юли, август и септември, за да ги накараме да бъдат навън в парковете и сред природата“, заяви кметът Иса Бесоолу и допълни, че Община Павел баня вече е ангажирала и учител, който ще провежда курса.

Инициативата обхваща деца от 5 до 7 години и ученици от 1 до 7 клас, чиито постоянен или настоящ адрес е на територията на общината. Курсът ще се проведе от 12 юли до 2 септември т.г. след 17:30 часа на открития минерален плувен басейн на „ПРО“ ЕАД – Павел баня. Всеки родител, желаещ да запише детето си, трябва да попълни Заявление, което може да изтегли от сайта на Общината – www.pavelbanya.bg.

Учебната дейност ще се провежда всеки вторник и петък под ръководството на Тодор Тодоров – ръководител на курса, и Милена Иванова – квалифициран спасител. Тренировките ще са по направена от тях програма. На всички участници Община Павел баня ще направи групова застраховка „Злополука“.

(СН)