Заличиха 49 от списъците в община Павел баня, 45 жалят в съда

235

45 дела са образувани в Административен съд – Стара Загора, по жалби на служебно заличени от избирателните списъци в община Павел баня в резултат на обстоятелствена проверка за адресна регистрация. Общо 49 мъже и жени са се записали като постоянно живеещи в курортното градче на 5 адреса за времето от 29 март до 5 април. При проверката станало ясно, че на три от адресите собствениците не знаят за наемателите си, а другите два се оказали заключени, обясни Врид кмет Йорданка Енева. Сред вписаните се оказал и известният народен певец Здравко Мандаджиев, който напоследък имал доста изяви в тукашните заведения.

Със заповед на кмета на общината на 27 септември адресните регистрации са били заличени, но ден по-късно в съда постъпили 3 колективни жалби от 45 души, които настояват да гласуват точно тук на местните избори. Съдът е излязъл със свое определение, с което спира изпълнението на кметската заповед за заличаването и е образувал 45 дела, като първото е трябвало да се състои на 21 октомври, но е било отложено за 3 декември, за останалите няма насрочени дати.

От Община Павел баня са ожалили пред ВАС определението на старозагорския съд, но все още няма решение.

Шестима са кандидатите за кмет на община Павел баня, сред тях е досегашният градоначалник Станимир Радевски.

На предните избори Радевски спечели втория тур след двукратно пълно броене с 64 гласа повече от тогавашния си опонент Иса Бесоолу, който и на тези избори е кандидат за кмет.

Малко над 11 500 са имащите право на глас в община Павел баня, преди 4 години до урните са отишли 8 313 души, преброени са били 359 недействителни бюлетини. Местните се опасяват, че пришълците може да се окажат решаващи за избора.

Христо ХРИСТОВ